Ova jednostavna pizza oduševljava svojim
ukusima koji se prosto razlivaju po ustima kad zagrizete parče pizze.
Sastav za dve osobe :
-500 gr testa za pizzu ( recept za testo imate na ovom sajtu )
- 4 supene kašike sosa za pizzu
-150 gr kačkavalja
-50 gr ementalera
-50 gr gorgonzole
-80 gr mozzarele
-origano
-masline
Priprema:
Gorgonzolu dvadesetak minuta pre pravljenja pizze staviti u zamrzivač da se malo stegne ( u pitanju je mekan sir ).Ravući testo na 36 cm u prečniku, naneti sos za pizzu i ravnomerno rasporediti.Ementaler ravnomerno narendati preko pizze a zatim i 100 gr kačkavalja i gorgozolu, posuti sa origanom.
U prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni ubaciti pizzu da se peče.Na pola pečenja izvući picu i ako ima puno masnoće od kačkavalja upiti ubrusom.Mozzarelu podeliti na 8 delova i poređati ravnomerno u krug po pizzi tako da bude na svakom parčetu kada je budete sekli.
Okrenuti pizzu i vratiti u rernu da se dopeče .Kada porumene ivice izvući
je iz rerne,dekorisati maslinama i poslužiti.
Prijatno !
ukusima koji se prosto razlivaju po ustima kad zagrizete parče pizze.
Sastav za dve osobe :
-500 gr testa za pizzu ( recept za testo imate na ovom sajtu )
- 4 supene kašike sosa za pizzu
-150 gr kačkavalja
-50 gr ementalera
-50 gr gorgonzole
-80 gr mozzarele
-origano
-masline
Priprema:
Gorgonzolu dvadesetak minuta pre pravljenja pizze staviti u zamrzivač da se malo stegne ( u pitanju je mekan sir ).Ravući testo na 36 cm u prečniku, naneti sos za pizzu i ravnomerno rasporediti.Ementaler ravnomerno narendati preko pizze a zatim i 100 gr kačkavalja i gorgozolu, posuti sa origanom.
U prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni ubaciti pizzu da se peče.Na pola pečenja izvući picu i ako ima puno masnoće od kačkavalja upiti ubrusom.Mozzarelu podeliti na 8 delova i poređati ravnomerno u krug po pizzi tako da bude na svakom parčetu kada je budete sekli.
Okrenuti pizzu i vratiti u rernu da se dopeče .Kada porumene ivice izvući
je iz rerne,dekorisati maslinama i poslužiti.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар