Kada sam pravio ovu pizzu cilj mi je bio da napravim pizzu sa dva ukusa.Kod ove pizze jedna polovina je normalna otvorena pizza gde su sastojci pečeni, dok je druga polovina pizze zatvorena i u njoj su svi sastojci kuvani u testu tako da je ukus potpuno različit.Sastav za tri osobe:
-500 gr testa
-300 gr kačkavalja
-3 supene kašike sosa za pizzu
-150 gr šunke
-100 gr pečuraka
-8 lista pečenice oko 50 gr
-10 lista kulena oko 50 gr
-30 gr kukuruza šećerca
-jedan manji paradajz
-jedna manja paprika
-jedno jaje
-origano
-prstohvat susama
-10 maslina
-2 kašike pavlake
Priprema:
Kačkavalj izrendati, pečurke po mogućstvu narendati dan ranije u posudu bez poklopca i čuvati u frižideru da bi bile suve
jer njima filujemo zatvoreni deo pizze pa voda iz svežih pečuraka ako nisu suve nema gde da ispari.Sačuvati jednu veću pečurku, iz nje izvući peteljku i nožem zaravniti kapicu.
Četiri lista šunke urolati sa malo kačkavalja,odvojiti 4 lista pečenice i urolati preko urolane šunke.Papriku, paradajz i masline iseći na tanke kolutove.
Testo (recept za testo imate na ovom sajtu) razvući na 42 cm,zatim napraviti od njega elipsu tako da tamo gde je najmanji prečnik bude 36 cm.
Na dužoj strani oko 10 cm od ivice nanesite u vidu linije 100 gr kačkavalja preko kačkavalja rasporedite 2 lista šunke a preko šunke pečurke. Zatim uhvatite ivicu testa i preklopite ovaj fil tako da ga potuno zatvorite.Prstom ispritiskajte da se testo za testo lepo spoji onda krajeve testa koje ste dobili preklapanjem odsecite i formirajte krug.Sad treba da ste na jednoj polovini kruga pizze dobili punjeni deo.
Na onaj deo koji nije punjen nanesite sos za pizzu zatim 50 gr kačkavalja.Odvojte 4 lista kulena za kasnije a ostatak naizmenično sa preostalom šunkom i pečenicom rasporedite po otvorenom delu pizze.Na sredini pizze uz zatvoreni deo staviti kapu od pečurke sa otvorom na gore.Rasporediti paradajz po pizzi a zatim staviti rolovanu šunku sa pečenicom od kape pečurke prema ivici pizze kao zrake( vidi slike ).Između rolovane šunke poslagati nasečenu papriku zatim posuti svuda po malo kukuruza i susama.Razbiti jaje i pažljivo ubaciti žumance u kapicu od pečurke, belance će se razliti samo oko pečurke. Posuti pizzu origanom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni zatim termostat vratiti na 200 stepeni,ubaciti pizzu tako da punjeni deo ide prvi u rernu i pizzu staviti bliže vratima od rerne.
Kada punjeni deo počne da rumeni izvući pizzu staviti ona 4 lista kulena na sredinu rolovane šunke pojačati rernu na 250 stepeni i sada je ubaciti prvo sa otvorenim delom pizze u sredini rerne.Kada je pizza gotova premazati punjeni deo pavlakom i ravnomerno rasporediti preko njega oko 100 gr kačkavalja, a sa preostalih 50 gr popuniti tamo gde nema fila na otvorenom delu.Prošarati zatvoreni deo kečapom i celu pizzu dekorisati maslinama.
Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар