Domaće tortilje recept :
- Sastav za 32 tortilje
- 2 kg brašna tip 500
- 0.5 dl ulja
- 10 gr margarina
- 20 gr svažeg kvasca
- 2 supene kašike soli
- 1,5 supena kašika šećera
- 1 litar vode + - 10 % zavisi koliko brašno popije vode ( zavisi od brašna )
Ako pravite sa crnim brašnom onda je odnos brašna belog i crnog 1:1
- Priprema
Pošto ja mesim u mnogo većoj količini i
u mešalici sada sam vam prilagodio recept i
postupak za kućnu upotrebu.
Margarin rastopiti, kvasac podići u 2 dl mlake vode sa šećerom.So rastopiti u 2 dl hladne vode. U vanglu sipati brašno, zatim sipati ulje i margarin, razmutiti kvasac i sipati u brašno,malo promešati i dodati razmućenu so . Sada mesiti uz postepeno dodavanje vode sve dok ne dodate 0.9 litara
vode. Mesiti dok ne dobijete testo strukture kao kad vam je žvaka u ustima.
Kada je testo gotovo napraviti bulice ( kuglice ) od 200 gr i namazati ih uljem . Svaku bulicu staviti posebno u kesicu izbaciti vazduh zavrnuti kesicu i staviti u frižider.Testo treba u frižideru da odstoji
od 12 - 16 sati.
Tiganj od 18 cm podmazati uljem i zagrejati na ne mnogo jakoj vatri .Izvući testo iz frižidera podeliti bulicu od 200 gr na dve od 100 gr, razvući testo u krug debljine oko 1,5 mm i položiti ga u zagrejani tiganj.Peći sa jedne i sa druge strane dok ne porumeni.Gotove tortilje ređati jednu na drugu i zatim pokriti krpom.
Sve zajedno uvijene sa krpom staviti 15 min
u najlon kesu.
Filovati po želji.
PRIJATNO!
- Sastav za 32 tortilje
- 2 kg brašna tip 500
- 0.5 dl ulja
- 10 gr margarina
- 20 gr svažeg kvasca
- 2 supene kašike soli
- 1,5 supena kašika šećera
- 1 litar vode + - 10 % zavisi koliko brašno popije vode ( zavisi od brašna )
Ako pravite sa crnim brašnom onda je odnos brašna belog i crnog 1:1
- Priprema
Pošto ja mesim u mnogo većoj količini i
u mešalici sada sam vam prilagodio recept i
postupak za kućnu upotrebu.
Margarin rastopiti, kvasac podići u 2 dl mlake vode sa šećerom.So rastopiti u 2 dl hladne vode. U vanglu sipati brašno, zatim sipati ulje i margarin, razmutiti kvasac i sipati u brašno,malo promešati i dodati razmućenu so . Sada mesiti uz postepeno dodavanje vode sve dok ne dodate 0.9 litara
vode. Mesiti dok ne dobijete testo strukture kao kad vam je žvaka u ustima.
Kada je testo gotovo napraviti bulice ( kuglice ) od 200 gr i namazati ih uljem . Svaku bulicu staviti posebno u kesicu izbaciti vazduh zavrnuti kesicu i staviti u frižider.Testo treba u frižideru da odstoji
od 12 - 16 sati.
Tiganj od 18 cm podmazati uljem i zagrejati na ne mnogo jakoj vatri .Izvući testo iz frižidera podeliti bulicu od 200 gr na dve od 100 gr, razvući testo u krug debljine oko 1,5 mm i položiti ga u zagrejani tiganj.Peći sa jedne i sa druge strane dok ne porumeni.Gotove tortilje ređati jednu na drugu i zatim pokriti krpom.
Sve zajedno uvijene sa krpom staviti 15 min
u najlon kesu.
Filovati po želji.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар