четвртак, 13. новембар 2014.

Italijanske piroške - recept

     Ovo je omiljeno jelo moje supruge, od kada sam joj napravio prvu pirošku više ne jede pizze.Šalu na stranu ovo je veoma ukusno jelo, svi sastojci su kuvani u testu i imaju poseban ukus.
Sastav za jednu pirošku :
- 200 gr testa
- 150 gr kačkavalja
- 100 gr pečuraka
- 60 gr šunke
- 2 kašike pavlake
- sos za pizzu ili kečap
- origano
   Dan ranije pečurke narendati i ostaviti u frižideru da se suše , jako je bitno da su suve jer se tada stvara minimalno vode u piroški prilikom pečenja.
    Testo razvući na debljinu od oko 1,5 mm
( recept za testo imate u prethodnim postovima na ovom sajtu ) zatim od testa napraviti elipsu u sredini testa ravući liniju od 100 gr kačkavalja.Šunku rasporediti preko kačkavalja a preko šunke pečurke.
     Sa obe ruke uhvatiti testo i preklopiti preko fila tako spojite ivice testa.Prstima dobro ispritiskati ivicu gde se testo spojilo.
    Nožem odstranite višak testa tako da vam ostane šav otprilike 5 mm.
     Pošto se testo sada zbog pritiskanja verovatno zalepilo za podlogu na kojoj pravite pirošku, podvucite nož i lagano odlepite pirošku od podloge. Uhvatite sa
obe ruke pirošku za šav, odnosno tamo gde je testo spojeno i uspravite je tako da spoj bude na gore.Ja, radi estetike isprepletano ispritiskam spoj,a vi ga možete samo ispritiskati još jednom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni, neposredno
pre nego ubacite pirošku termostat vratite na 200 stepeni. Pecite dok piroška ravnomerno ne porumeni.Gotovu pirošku servirate tako što je premažete pavlakom,
zatim ravnomerno nanesete preostali kačkavalj, prelijete kečapom ili sosom za pizzu što je po meni još lepše ( recept za pizza sos imate u prethodnim postovima na ovom sajtu ), pospite malo origana preko piroške i to je to.
PRIJATNO !

Нема коментара:

Постави коментар