среда, 12. новембар 2014.

Pizza " Do Jaja " recept

     Napravio sam još jednu efektnu, ukusnu,
jednostavnu za pravljenje, i jeftinu pizzu, što je jako bitno za vreme u kome živimo.
Pizza "Do Jaja " sastav za dve osobe :
-400 gr testa za pizzu
-30 gr kačkavalja
-4 supene kašike sosa za pizzu
-5 jaja
-3 lista suvog vrata
-5 pečurki
-1/2 paradajza
-1 paprika
-5 maslina
-30 gr kukuruza šećerca
Priprema :
   Testo za pizzu razvući na oko 39 cm         ( recept za testo i postupak razvlačenja imate u prethodnim  postovima na ovom sajtu ).Kada ste razvukli testo po 1,5 cm testa prstom vraćajte ukrug prema centru pizze i to tako kako vam je opisano u videu " razvlačenje testa "ovo je jako bitno iz razloga da pizza dobije malo veći obod i da se time onemogući curenje jajeta.
     Na razvučeno testo naneti 4 supene kašike sosa za pizzu i ravnomerno ga rasporediti.Odvojiti jednu veću kapicu od pečurke poravnati je i postaviti u centar pizze.Suvi vrat iseći na 4 dela, isečene delove urolati i postaviti po pizzi u 4 linije u obliku krsta i to od ivice pizze do kapice od pečurke.Na ovaj način smo dobili 4 trougla.
     Pečurke iseći nožem na listove debljine 2 mm i rasporediti ravnomerno po obodu testa.Papriku iseći na kolutove, 4 veća koluta staviti ponaosob u sredinu svakog trougla.Preostale kolutove paprike i paradajz poređati naimenično između pečuraka na ivici testa.Po jedno jaje staviti
u papriku u svakom trouglu i jedno jaje staviti u kapicu od pečurke na sredini testa.
    Rendanim kačkavaljem i kukuruzom popuniti prostor gde nema fila na pizzi.
   Posuti sa malo origana i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni sve dok dobro ne porumene ivice da bi bilo pečeno jaje.
    Iseći masline na kolutove i dekorisati pizzu.
     Ova pizza može komotno biti i za tri osobe . Gledao sam da iskombinujem sastojke tako da bude od svega po malo i jaja i mesa i povrća što je sve zajedno dovoljno za jedan obrok.
Prijatno !!!

Нема коментара:

Постави коментар