Sastojci:
-800 gr zrelog paradajza
-2 čena belog luka
-origano
-so,biber,vegeta,šećer
-2 kašike koncentrata paradajza.
Na ulju propržiti beli luk dok ne porumeni,dodati izblendirani zreo paradajz.Zagrevati na tihoj vatri,mešati varjačom.Staviti so,biber,vegetu,dodati 2 kašike dvostrukog koncentrata paradajza,prethodno pomešanog sa origanom,i šećera koliko da se ubije gorčina i kiselost sosa.
Pustiti da vri,dok se sos ne zgusne.Ohladiti i staviti u frižider,gde može da stoji do tri dana.
Koristiti ga kao namaz za testo za pizzu i kao sos za razne testenine.
Sos za pizzu 2
Sastojci:
-konzerva pelata(konzervisan paradajz)-ima ih u pakovanju od 250 gr,400 gr,800 gr,2,5 kg
Pelat izblendirati i dodati dvostruko koncetrovani paradajz.Koliko pelata,toliko konc.paradajza, koji je prethodno pomešan sa origanom.Dodati so,biber,vegetu i razmutiti sa vodom,dok se ne dobije gustina kao kečap.
Probati i dodati šećer,da se ubije gorčina i kiselost.
-800 gr zrelog paradajza
-2 čena belog luka
-origano
-so,biber,vegeta,šećer
-2 kašike koncentrata paradajza.
Na ulju propržiti beli luk dok ne porumeni,dodati izblendirani zreo paradajz.Zagrevati na tihoj vatri,mešati varjačom.Staviti so,biber,vegetu,dodati 2 kašike dvostrukog koncentrata paradajza,prethodno pomešanog sa origanom,i šećera koliko da se ubije gorčina i kiselost sosa.
Pustiti da vri,dok se sos ne zgusne.Ohladiti i staviti u frižider,gde može da stoji do tri dana.
Koristiti ga kao namaz za testo za pizzu i kao sos za razne testenine.
Sos za pizzu 2
Sastojci:
-konzerva pelata(konzervisan paradajz)-ima ih u pakovanju od 250 gr,400 gr,800 gr,2,5 kg
Pelat izblendirati i dodati dvostruko koncetrovani paradajz.Koliko pelata,toliko konc.paradajza, koji je prethodno pomešan sa origanom.Dodati so,biber,vegetu i razmutiti sa vodom,dok se ne dobije gustina kao kečap.
Probati i dodati šećer,da se ubije gorčina i kiselost.
Нема коментара:
Постави коментар