Sastojci za pizzu za dve osobe:
- 400 gr testa od belog ili crnog brašna
- 4 supene kašike sosa za pizzu
- 200 gr kačkavalja
- 100 gr pršute ( svinjske ili goveđe )
- 5 zelenih maslina
- origano
Testo umesiti po receptu koji imate na ovoj stranici,razvući ga na prečnik od 36-38 cm. Na razvučeno testo staviti 4 supene kašike sosa za pizzu ( recept na ovoj stranici ) i razmazati ga ravnomerno po testu,posuti sa 60 gr narendanog kačkavalja.Pršutu ravnomerno rasporediti po površini pizze,sada preko pršute naneti 100 gr rendanog kačkavalja,posuti sa origanom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250'C,dok ivice ne porumene.
Pizzu izvaditi i sa preostalim kačkavaljem popuniti mesta gde nema fila.Masline naseckati na kolutove i dekorisati pizzu.
Napomena:
Kada kupujete pršutu za pizzu uvek birajte da je življa odnosno manje sušena ili ako imate suvu,prvo pecite testo sa kačkavaljem pa upola pečenja naslažite pršutu.
Prijatno!
- 400 gr testa od belog ili crnog brašna
- 4 supene kašike sosa za pizzu
- 200 gr kačkavalja
- 100 gr pršute ( svinjske ili goveđe )
- 5 zelenih maslina
- origano
Testo umesiti po receptu koji imate na ovoj stranici,razvući ga na prečnik od 36-38 cm. Na razvučeno testo staviti 4 supene kašike sosa za pizzu ( recept na ovoj stranici ) i razmazati ga ravnomerno po testu,posuti sa 60 gr narendanog kačkavalja.Pršutu ravnomerno rasporediti po površini pizze,sada preko pršute naneti 100 gr rendanog kačkavalja,posuti sa origanom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 250'C,dok ivice ne porumene.
Pizzu izvaditi i sa preostalim kačkavaljem popuniti mesta gde nema fila.Masline naseckati na kolutove i dekorisati pizzu.
Napomena:
Kada kupujete pršutu za pizzu uvek birajte da je življa odnosno manje sušena ili ako imate suvu,prvo pecite testo sa kačkavaljem pa upola pečenja naslažite pršutu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар