четвртак, 23. октобар 2014.

Recept za pizzu Vegetarijanu sa svežim povrćem

Sastojci za picu za 2 osobe:
-400gr testa od belog ili crnog brašna
-4 supene kašike paradajz sosa za pizzu
-200gr kačkavalja
-180gr pečuraka
-jedan paradajz
-6 kolutova tikvice
-4 koluta plavog patlidžana
-1 zelena paprika
-30gr kukuruza šećerca
-5 zelenih maslina
-bosiljak
Pečurke narendati,naseći tikvice i plavi patlidžan na tanje  kolutove,kao i paradajz i papriku.Kolutove patlidžana i tikvica iseći na četvrtine.Narendati i kačkavalj.
Testo umesiti i razvući ga na prečnik od 36-38 cm,po receptu koji imate na ovoj stranici.
Naneti 4 supene kašike sosa za pizzu ( recept za sos isto na ovoj stranici ),zatim ravnomerno posuti 60 gr kačkavalja.Rasporediti svu količinu pečuraka po pizzi,zatim preostalo povrće ređati preko pečuraka,ali tako da ne ide jedno preko drugog,nego jedno do drugog.Preko dodati kukuruz šećerac.Posuti sa 100 gr kačkavalja i sa suvim  bosiljkom.
Ubaciti u prethodno zagrejanu rernu na 250' C.U pola pečenja izvući pleh i ubrusom upiti višak tečnosti koju je pustilo povrće i pečurke.
Kašikom ili viljuškom pomeriti malo povrće kako bi se ispekle pečurke koje su bile ispod istog.
Vratiti pleh i završiti pečenje.Peći dok ivice pizze ne porumene.
Preostali kačkavalj posuti preko gotove pizze,gledajući da se lepo popune mesta koja nemaju dovoljno fila ili gde je došlo do pomeranja fila usled sečenja pizze.
Naseći masline na kolutiće i izdekorisati pizzu.
Ova pizza može biti i posna,samo ćete koristiti biljni kačkavalj.
Na ovom videu je vegetariana sa testom od belog brašna,a na slikama dole je ista pizza sa testom od crnog brašna i dodat je salatni pasulj.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар