четвртак, 30. октобар 2014.

Giros pizza

Pošto sam sa porodicom živeo i radio više godina u Grčkoj,a supruga radila u restoranu koji prodaje giros, došao sam na ideju da napravim "giros pizzu".Po reakcijama onih koji su probali uspeo sam u tome.
Sastojci za pizzu za 2 osobe:
-400 gr testa (opis mešenja testa, recept i video imate na ovom sajtu).
-2 kašike senfa
-kari,origano
-70 gr kačkavalja
-200 gr dimljenog pilećeg ili ćurećeg filea
-oko 200 gr pomfrita
-dva srednja paradajza
-1 glavica  crnog luka
-osam kašičica tzatziki salate
-osam maslina
Postupak:
Razvući testo na 36-38 cm.Ako želite ivice pizze kao na slici,testo razvući na oko 39 cm,a zatim ga po 2 cm palcem preklopiti ka centru pizze.Ceo postupak mešenja i razvlačenja testa vam je objašnjen na videu na ovom sajtu
Dve kašike senfa pomešati sa 2-3 prstohvata karija i origana.Ako se želi jači ukus,dodati više karija.Dodati vode toliko da se dobije gustina kečapa.Premazati preko testa,posuti narendanim kačkavaljem.Zatim,naizmenično u krug ređati isečen paradajz,pomfrit ( prethodno odmrznut ) i dimljeni file koji je isečen na trakice,dok se ne prekrije testo.Rernu zagrejati na 250' C,zatim termostat povratiti na 200' C i ubaciti pizzu da se peče.U pola pečenja proveriti da li je pomfrit unutra gotov i pojačati rernu na 250' C da se sve zapeče.Najbolji pomfrit za ovu pizzu je onaj koji se priprema u rerni,imate ga u supermarketima.Ukoliko ga ne nađete,može i bilo koji drugi.
Kada je pizza gotova,preko nje poređati isečen paradajz i crni luk ( na rebarca ). Na svako parče staviti po kašikicu tzatziki salate i masline.
Ako imate vremena,još bolje bi bilo pizzu napraviti sa svežim mesom i to tako što ćete meso iseći na tanje trakice,namazati sa mešavinom senfa,karija i origana,do pola ga ispeći u rerni ili prodinstati na ringli tek toliko da ne bude živo unutra.Staviti ga umesto dimljenog pilećeg ili ćurećeg filea i tako peći pizzu.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар