понедељак, 22. децембар 2014.

Pizza con rucola - recept


Пица кон руцола За две до три особе -рецепт

Састав;

- 400 грама Теста
- 4 супене кашике пица соса
- 150 грама качкаваља
- 70 грама шунке
- 30 грама печенице
- 2 Мања или 1 већи парадајз
- 50 грама руколе
- 40 грама пршуте
- 25 грама пармезана
- 5 Маслина, оригано

Припрема:


Тесто развући на 36 до 38 цм (Рецепт за тесто, пица сос, поступак развлачења и печења имате на претходним постовима на овом сајту), нанети пица сос и равномерно га распоредити , затим нанети 50 грама качкаваља.Наизменично ређати шунку и печеницу .Половину количине парадајза насећи на танке шните и распоредити преко целе површине пице.Посути са 50 грама качкаваља и ориганом.Пећи у претходно загрејаној рерни на 250 степени, док не порумене ивице.
Када је пица готова, распоредити свежу руколу преко, затим преосталу количину парадајза исцепкати пршуту преко целе пице.Посути преосталим качкаваљем и пармезаном.Маслине нарезати на колутиће и декорисати пицу.
Још боље би било узети Грана Падано пармезан у комаду и стругати га ножем за чишћење шаргарепе, преко пице.

Пријатно!










Нема коментара:

Постави коментар