Potrebno za 1,5 do 1,7 kg ili 24 do 28 rolata:
-2 tortilje veličine 36 cm ( umesiti i ispeći po receptu koji imate na prethodnom postu na ovom sajtu )
-4 kašike pavlake
-800 gr pečuraka
-1 srednji paradajz
-1 zelena paprika
-60 gr kukuruza šećerca
-100 gr praške šunke ( 5 listova )
-6 listova pečenice
-10 listova kulena
-8 kašike pica sosa ( recept za pica sos na prethodnom postu ovog sajta )
-2 želatina Dr oetker
-300 gr kačkavalja
-1 jaje.
Priprema:
Pečurke narendati,papriku iseći na trake i sve prodinstati,dodati 1 čen belog luka i posoliti.Posle dinstanja,pečurke i paprike razdvojiti,pečurke ocediti.Paradajz preseći na pola i iseći na tanke šnite.U džezvu staviti 8 kašika hladne vode,staviti 2 kesice želatina i ostaviti 10 min,ne mešajući.Staviti na blagu vatru da se želatin rastopi,strogo voditi računa da ne provri.
Staviti ispečene tortilje na pult,premazati ih sa po dve kašike pavlake.Pošto ste od 800 gr svežih pečuraka dobili 400 gr dinstanih,na svaku tortilju ćete naneti po 200 gr dinstanih i to tako što ćete u posebnu posudu staviti 200 gr pečuraka,dodati 4 kašike pica sosa i to preliti sa polovinom razmućenog želatina.Sve promešati i rasporediti preko tortilje,zatim posuti sa kukuruzom.Isto ovo uraditi i sa drugom tortiljom i preostalom količinom pečuraka,želatina.pica sosa i kukuruza.Preko sredine obe tortilje rasporediti trake dinstane zelene paprike,a preko paprike na svaku tortilju staviti po 2,5 lista šunke.Listove pečenice preseći na pola i duž gornje linije šunke poredjati na obe tortilje.Duž donje linije šunke poredjati kulen.Polovinu kačkavalja narendati sitno preko sastojaka na tortiljama.Izmedju kulena i pečenice rasporediti po pola paradajza.Tortilju sada rolati kao palačinku,tako da u pola rolanja ubaciti prstom stranice za po 1 cm unutra da kasnije ne bi fil ispadao,nastaviti sa rolanjem tortilje i na jedno 3 cm pred kraj,namazati ivicu jajetom i zalepiti.Spoj tortilje treba da bude sa donje strane.Nauljiti pleh ili aluminijumsku foliju,u zavisnosti u čemu ćete peći tortilje.Na radnoj površini tortilje premazati umućenim jajetom i preko obe narendati na sitno preostalu količinu kačkavalja.Obavezno rendajte kačkavalj van pleha,da se ne bi isti zalepio prilikom pečenja za pleh ili foliju.
Prebacite ih na nauljeni pleh ili foliju i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Kada kačkavalj počne da rumeni,pojačati temperaturu na 250 stepeni.
Kada sve dobije tamno bakarnu boju,sve izvaditi iz rerne i ostaviti da se sve dobro ohladi napolju,a zatim staviti u frižider,najbolje bi bilo da prenoći.
Ako je hitno,ohladiti ga do sobne temperature,a zatim staviti u zamrzivač dok se ne stegne.
Rolate od tortilja seći na debljinu 1.5-2 cm,redjati na ovale i dekorisati po želji.
Ukoliko je potrebna posna kombinacija,umesto pavlake kao podlogu staviti pica sos,a kačkavalj zameniti sa biljnim sirom.Naravno,izbaciti i meso,a zameniti ga svežim povrćem ili tunjevinom.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар