субота, 10. јануар 2015.

Pizza sa 4 afrodizijaka

 

     Došao sam na ideju da napravim pizzu za dvoje, za večeru pod svećama.Od afrodizijaka sam koristio : beli luk,smokve,orah i spanać.


Sastav za dve osobe:
- 400 gr. testa
- 4 kašike pizza sosa
- 150 gr.pizza sira
- 50 gr. gorgonzole
- 50 gr. ementaler sira
- 30 gr. Grana Padano permezana
- 50 gr šunke
- 40 gr pečenice
- 30 gr. pršute
- 100 gr spanaća
- 30 gr rakovog mesa ili surimi štapića
- 4 smokve
- 2 čena belog luka
- 1 supena kašika  mlevenih oraha


Priprema:

Testo razvući na 36-38 cm (testo umesiti po receptu koji imate u prethodnim postovima na ovom sajtu ).Pomešati 50 grama pica sira sa narendanim ementalerom i gorgonzolom.Na 1 cm od ivice pice rasporediti ovu mešavinu sireva u krug,zatim ivice prebaciti preko sireva i lagano ispritiskati da biste dobili punjene ivice.Ravnomerno naneti pica sos do spojeva ivica koje ste napunili sirom,zatim naneti 50 grama pica sira koji ste prethodno narendali.Posuti sa spanaćem,sitno seckanim belim lukom,naizmenično poređati šunku i pečenicu.Popuniti praznine u filu sa rakovim mesom,zatim naneti preostalu količinu pica sira.Poprskati origanom.Rernu zagrejati na 250 stepeni,pa kada se pica ubaci u rernu,temperaturu smanjiti na 200 stepeni,da bi se punjene ivice ispekle.Kada se podignu ivice,temperaturu vratiti na 250 stepeni i peći dok ivice ne porumene.Kada je pica već gotova,posuti je sa sitno seckanim smokvama ( 3 smokve,a 1 cela ide kao dekoracija u sredini pice ).Rasporediti pršutu preko cele pice,posuti sa mlevenim orasima i parmezanom Grana Padano.
Dekorisati seckanim maslinama i poslužiti.

Prijatno!

                                                                       



Нема коментара:

Постави коментар