Za testo za picu je potrebno:
-5 kg brasna tip 500
-2dl ulja ( ako ima maslinovo još bolje) -5 supenih kašika soli (najbolje morska)
-4 supene kašike šecera
-2,5 litara vode hladne +- 10% zavisi kako koje brasno pije vodu
-20gr kvasca ako je zimski period staviti 40gr ili ceo paketić.
Kada se testo izbuliča kao na videu spakovati ga u najlon kesice svaku bulicu posebno, izbaciti vazduh i zavrnuti kesicu. Staviti u frižider (idealna temp. 5 stepeni) da odstoji od 12 - 16 sati.Kada je testo spremno za upotrebu može stajati u frižideru 3 dana ili u zamrzivaču do 6 meseci.Vreme odmrzavanja 20 minuta na sobnoj temperaturi i posle normalno raditi sa njim. Ukoliko vam treba brzo testo onda sve ovo radite sa mlakom vodom i duplom količinom kvasca. Ovakvo testo je posle dva sata u frizideru spremno za rad.Ovo brzo testo po meni je slabijeg kvaliteta za pravljenje lepinja i italijanskih piroški jer hoće ponekad da im napravi crne fleke jer nije dovoljno odradilo,dok za pravljenje pizza nema razlike.
-5 kg brasna tip 500
-2dl ulja ( ako ima maslinovo još bolje) -5 supenih kašika soli (najbolje morska)
-4 supene kašike šecera
-2,5 litara vode hladne +- 10% zavisi kako koje brasno pije vodu
-20gr kvasca ako je zimski period staviti 40gr ili ceo paketić.
Kada se testo izbuliča kao na videu spakovati ga u najlon kesice svaku bulicu posebno, izbaciti vazduh i zavrnuti kesicu. Staviti u frižider (idealna temp. 5 stepeni) da odstoji od 12 - 16 sati.Kada je testo spremno za upotrebu može stajati u frižideru 3 dana ili u zamrzivaču do 6 meseci.Vreme odmrzavanja 20 minuta na sobnoj temperaturi i posle normalno raditi sa njim. Ukoliko vam treba brzo testo onda sve ovo radite sa mlakom vodom i duplom količinom kvasca. Ovakvo testo je posle dva sata u frizideru spremno za rad.Ovo brzo testo po meni je slabijeg kvaliteta za pravljenje lepinja i italijanskih piroški jer hoće ponekad da im napravi crne fleke jer nije dovoljno odradilo,dok za pravljenje pizza nema razlike.
Super, Hvala
ОдговориИзбришиNema na čemu
ОдговориИзбриши